Zoeken
  • vzw Humain

Vzw Humain behoort tot de 50 laureaten voor de Prijs van de Europese Burger - EP - 10/10/2018

Bijgewerkt: 13 feb 2020


Op 9 oktober 2018 kwamen de 50 Europese laureaten voor de Prijs van de Europese burger 2018 samen in het Europees Parlement te Brussel.Gedurende een dag konden de laureaten elkaar beter leren kennen en van gedachten wisselen. Zij hadden ook een ontmoeting met de voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani. Op woensdag 10 oktober bezoeken de 50 laureaten het Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement, en ook het Huis van de Europese Geschiedenis.

Dit jaar werden er twee Belgische organisaties genomineerd: vzw Humain en het Plateforme citoyenne de soutien aux réfugiés.


Vzw Humain strijdt voor de mensenrechten, geeft humanitaire steun aan zij die er nood aan hebben, en promoot gelijkheid van kansen. De organisatie geeft concrete steun aan vluchtelingen. Dit door het organiseren van voedselinzamelacties en het verlenen van materiële steun. Ook streeft zij ernaar om, in samenspraak met zowel vluchtelingen als vrijwilligers, het dagelijks leven in de opvangkampen en centra meer aangenaam te maken.

Het Plateforme citoyenne de soutien aux réfugiés biedt verschillende diensten aan om tegemoet te komen aan de noden van kwetsbare migranten en transmigranten. De steeds groter wordende aanwezigheid van die groepen, specifiek in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maar ook in België, heeft samen met een gebrek aan structurele en institutionele steun voor hen het Plateforme citoyenne ertoe aangezet om zelf actie te ondernemen.

De Belgische europarlementsleden Hilde Vautmans (ALDE/Open VLD) en Guy Verhofstadt (ALDE/Open VLD) van hun kant spraken hun steun uit voor de kandidatuur van vzw Humain.

Marc Tarabella (S&D/PS), Marie Arena (S&D/PS), Hugues Bayet (S&D/PS), Claude Rolin (PPE/CdH) en Philippe Lamberts (Greens/Ecolo) ondersteunden daarbij de kandidatuur van het Plateforme citoyenne.

Sinds 2008 beloont het Europees Parlement met deze prijs noemenswaardige initiatieven die de Europese gedachte promoten. De Prijs voor de Europese Burger vormt zo een kans voor het Europees Parlement om het harde werk van mensen en organisaties in de kijker te zetten, die door hun acties en hun engagement bijdragen aan meer samenwerking en integratie binnen Europa.

Gefeliciteerd aan alle laureaten!

http://www.europarl.europa.eu/belgium/nl/vzw-humain-en-het-plateforme-citoyenne-de-soutien-aux-r%C3%A9fugi%C3%A9s-behoren-tot-de-50-laureaten-voor-de-prijs-van-de-europese-burger

92 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven