WIE IS VZW HUMAIN?

Vzw Humain is opgericht in het voorjaar van 2016 door een groep vrijwilligers die al maanden humanitaire bijstand verleende aan de duizenden gestrande vluchtelingen in het kamp van Grande-Synthe in Noord-Frankrijk 2015. De collectieve verontwaardiging over de houding van Europa ten aanzien van mensen op de vlucht was toen bijzonder groot. Veel van de vrijwilligers die zich toen en later bij vzw Humain aansloten, hebben professionele ervaring in de strijd rond mensenrechten of in het welzijnswerk. Intussen is vzw Humain structureel gegroeid en ligt de focus op de ondersteuning van mensen in nood, de strijd voor gelijkheid en mensenrechten en tot slot de beeldvorming van vluchtelingen.

L1004789.JPG
DK15_edited
DK4_edited
DK5_edited
DK3_edited
DK7_edited
DK10_edited
DK11_edited
DK12_edited
DK13_edited
DK14
DK6
DK2
Koken
20200111_132719

VRIJWILLIGERS

Het zijn de vele vrijwilligers binnen vzw Humain die wekelijks hun handen uit de mouwen steken. Ze bieden humanitaire bijstand, luisteren naar de noden, organiseren kinderactiviteiten, verzamelen materiaal en koken ter plaatse waar de noden het hoogst zijn. Het researchteam tracht dankzij kritische analyses te wegen op het (inter)nationale beleid.

Wil je contact opnemen met ons? Stuur dan een mailtje!

Onthoud wel dat wij allemaal slechts vrijwilligers zijn met een vaste job en een 'gewoon leven' naast het vrijwilligerswerk. Het kan dus best enkele dagen duren voor je van ons hoort.